ERZURUM (İHA) – Erzurum’da tarihi Yakutiye Medresesi önünde bırakılan şüpheli paket, fünye ile patlatılarak imha edildi. Paket fünye ile patlatılırken güvenlik şeridi içinde kalan bir sokak köpeği son anda kaçarak kurtulmayı başardı.

Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde Yakutiye Medresesi duvarının kenarında bulunan şüpheli paket herkese korku dolu anlar yaşattı. Kent meydanı içerisindeki şüpheli paketin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, bomba imha uzmanlarını bölgeye çağırdıktan sonra çevrede güvenlik şeridi çekerek vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Bu sırada güvenlik şeridinden içeri giren bir sokak köpeği polise zor anlar yaşattı. Pakete fünyeyi yerleştirirken köpeği bölgeden uzaklaştırmaya çalışan bomba imha ekipleri çok başarılı olamadı. Fünyenin patlatıldığı sırada paketin çevresinde olan köpek patlamanın etkisiyle hızla duvar dibinden uzaklaşmayı başardı. Meraklı bakışlarla polisin çalışması izleyen vatandaşlar da güvenlik şeridi içindeki köpeği çıkarmak için çaba sarf etti.

Bu arada müze olarak kullanılan tarihi medresenin görevlileri patlamanın esere zarar vereceği endişesiyle polisi uyardı. Fünye ile patlatılan paketten valiz ve giysi malzemeleri çıktı.