Siirt’te ihbarı üzerine son 4 gün için yapılan aramada ilk gün türbe içinde, ikinci gün de okul yanındaki merdivene gizlenmiş vaziyette çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilmişti. Bugün de Polis Meslek Yüksek Okulu yakınında terör örgütü mensuplarına ait eylem hazırlığında kullanılmak üzere gömülü vaziyette cephanelik bulundu.

Siirt’te, vatandaşlardan gelen bir ihbarı değerlendiren Siirt Emniyet müdürlüğü ekipleri, Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarında fıstık bahçesi içerisinde yaptığı aramada gömülü olarak 2 adet kalaşnikof, 10 adet el bombası, 1 adet roketatar, 10 adet anti tank roketi, 5 adet anti personel roketi, 15 adet sevk motoru, 9 adet dolu, 2 adet boş olmak üzere toplam 11 adet kalaşnikof tüfeğine ait şarjör, toplam 2 bin 500 adet kalaşnikof fişeği, 10 adet kobra ibareli el telsizi ele ele geçirdi.

Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü binasında teşhir edilen silah ve mühimmatlar hakkında bilgi veren Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, yapılan bu operasyonlarla vatandaşların güvenliğinin ne kadar arttığını söyledi.

Özkan, "Bu sıralar ilimizde ’keşke olmasaydı’ ’ama var’ olan mühimmat grubu ele geçirildi. Daha önce aldığımıza benzer mühimmatlardır. 2 adet kalaşnikof, 10 adet el bombası, 1 adet roketatar, 10 adet anti tank roketi, 5 adet anti personel roketi, 15 adet sevk motoru, ve toplam 2 bin 500 adet kalaşnikof fişeği var. Bu son zamanlarda devletin yaptığı operasyonlar sonucu vatandaşların güvenliğinin ne kadar arttığının göstergesidir. Bu kaynak bilgiler üzerine hem de bizim istihbarat ve terör birimlerinin yaptığı titiz alışma sonucudur. Allah işimizi rast getiriyor. Bu grubun, bu örgütün bu şehirdeki uzantısının ne tür bir hazırlık içinde olduğunun göstergesidir. Ancak vatandaşlarımız bize güvensin, desteğine devam etsin" dedi.

"ÖRGÜTÜ BU TOPRAKLARDA SÖKENE KADAR ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

Vatandaşların en ufak şüphe içinde kalmadan kimliğinin gizli kalacağı bir şekilde az çok demeden duyduklarını mutlaka kendileriyle paylaşmaları gerektiğini aktaran Siirt Emniyet Müdürü Özkan, "Bir de ödüllendirme yönetmenliğinin de tekrar devreye girdiğini çok etkin bir şekilde kullanılmaya başladığını belirtmek istiyorum. Buraların huzurun devamı için mutlaka bu titiz çalışmayı vatandaşlar birlikte götürmek zorundayız. Büyüklerimizin kararlılığı net belli. İnşallah örgütü bu topraklarda sökene kadar, net bir şekilde söylüyorum bu çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Daha sonra ele geçirilen telsizleri inceleyen Özkan, ele geçirilen telsizlerin iki amacının olduğunu, haberleşmenin yanı sıra en önemlisi de EYP delinen el yapımı patlayıcılarda sistemi, mekanizmayı harekete geçirmek için sinyal göndermede kullanıldığını söyledi.

Özkan, "Çok tehlikeli. En namertçe ve kalleşçe yöntemdir. Maalesef en çok bu sıralar ondan şehit veriyoruz. Bu tür kayıplar bizi üzmekte, elbette canımız yanıyor. Ama bu tür kayıplar bizi ancak kamçılar. Bizim direnç gücümüzü artırıyor. Arkadaşlarımız her gün moral ve motivasyon içinde" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Özkan, bir gazetecinin ’son birkaç gündür çok sayıda mühimmat ele geçirildi, başka mühimmatların olabileceği yönünde istihbari bilgiler var mı?" sorusuna, "Bulunanlar, başkalarının da olabileceğini gösteriyor. Yok desek gerçekçi olmaz. İstihbartlar var. Devamının geleceğini tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

(İHA)