FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan firari darbeci askerlerden Yüzbaşı Burkay Karatepe’nin Kütahya-Afyon bölgesinden geçmiş olduğunu değerlendiriyor.
Marmaris’te 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalar sonucunda darbeci askerler, İçmeler mevkiindeki ormanlık alana kaçmışlardı. 37 suikastçıdan 36’sı Muğla Valisi Amir Çiçek’in koordinesinde havadan, karadan ve denizden tüm bölge abluka altına alınarak yapılan operasyonla yakalanmıştı. 36 suikatsçi adalete teslim edilerek tutuklanmışlardı. Suikast timinde Özel Kuvvetlerde görevli Yüzbaşı Burkay Karatepe ise izini kaybettirmişti.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU
Firari darbeci için Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip oluşturuldu. Ekipler Karatepe’nin, 17 Temmuz sabahı Marmaris’ten kaçarak İzmir’e gittiğini ve Eskişehir’in bir ilçesine geçtiğini tespit etti. Eskişehir’de darbeci Karatepe’nin kız kardeşi yakalanmış ve sorgulanmıştı.
Muğla Emniyet müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekiplerin 2 buçuk aydır yürüttüğü çalışmalarda firari darbeci Karatepe’nin Kütahya-Afyon istikametine çıkış yaptığı belirlendi. Özel ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.

KAMERA KAYIRLARI TEK TEK İNCELENİYOR
Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekipler, bölgedeki MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceliyor. Ekipler firari darbecinin Kütahya-Afyon bölgesinde olduğunu tespit etti. Güvenlik kameralarında bir otobüs içinde görülen firari suikastçının Afganistan, Pakistan gibi bölgelerde de görev yaptığı için özelikle gizlenme konusunda tecrübeli olduğu değerlendiriliyor.

İHBAR EDENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
Karatepe’nin son olarak görüldüğü bölgede kontrol noktaları oluşturan ekipler, bölgede yaşayan vatandaşlardan da ihbarda bulunmalarını istiyor.
Öte yandan, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül kapsamında Burkay Karatepe’yi ihbar eden vatandaşların da ödüllendirileceği öğrenildi.
(İHA)