Bursa’da yunus ekiplerinin durdurduğu otomobilden pompalı tüfekle polise ateş etmek isteyen sabıkalı şahıs, silahla vurularak öldürüldü. 3 parça dinamit lokumu ve 2 elektrikli fitilin ele geçirildiği otomobildeki 2 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi ise kaçmayı başardı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Osmangazi ilçesi Uludağ Yolu Kireç Ocakları mevkiinde meydana geldi. Dağ yolunda uygulama yapan yunus ekipleri, şüphelendikleri 16 CCR 53 plakalı otomobili durdurmak istedi. Otomobilin içinde bulunan şüpheliler, polisin dur ihtarına uymayarak kaçtı. Daha sonra durdurulan otomobildeki 3 şahıs, ağaçların arasına girerek kaçmaya başladı. Şahıslar kaçarken, otomobilin içinde bulunan diğer 3 kişiden 1’i pompalı tüfekle polise ateş etmek istedi. Durumu fark eden ekipler, şahsı ateş açarak etkisiz hale getirdi. Karnından vurularak ağır yaralanan İsmail Dere’ye ilk müdahaleyi polis ekipleri yaparken, araçtaki diğer 2 şüpheli de gözaltına alındı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin Dere’yi hayata döndürebilmek için 30 dakika süren çabası ise sonuç vermedi. Dere, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dere'nin bir süre önce cezaevinden tahliye edildiği ve geri dönüşüm işi ile uğraştığı öğrenildi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin araçta yaptıkları incelemede 3 adet dinamit lokumu ve 2 adet elektrikli fünye ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Dere'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, polis ekipleri çok sayıda sabıkaları bulunduğu öğrenilen firari şüphelileri yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Gözaltına alınan araçtaki 2 şüpheli ise, polis merkezine götürüldü.