Konya’da, polise kafa ve yumruk atan bir şahıs serbest bırakıldı.
Konya’da, bir apartmanın çatı katında çıkan yangın esnasında apartman yöneticisi ve sakinleri arasında başlayan kavgaya biber gazıyla müdahale eden polisi kafa ve yumruk atarak yaralayan şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay, dün öğle saatlerinde merkez Karatay ilçesi Fetih caddesi ile Dr. Ahmet Özcan caddesinin birleştiği Altıyol kavşağında meydana geldi. Sekiz katlı bir apartmanın çatı katında devam eden tadilat sırasında yangın çıktı. Yangın devam ettiği esnada apartman yöneticisi ve apartman sakinleri arasında çıkan kavgaya Fatih Polis Merkezinde görevli bir polis memuru biber gazıyla müdahale etmek istedi. Bu sırada yangında evi hasar gören Yaşar A. (40) da polise önce kafa ardından yumruk atarak yaraladı. Aldığı darbe sonrasında dudağından ve burnundan yaralanan polis memuru, olay yerinde bekleyen ambulansta tedavi altına alındı.

İSTEMEYEREK OLMUŞ
Polis memurunun darp edilmesinin ardından meslektaşları Yaşar A.’yı kavgadan sonra tespit ederek gözaltına aldı. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan şahıs, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen Yaşar A., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Adliye çıkışında ailesi tarafından karşılanan Yaşar A., apartmanın en üst katındaki dairenin kendisinin olduğunu söyleyerek, "Gazın etkisiyle oldu. Polis olduğunu görmedim. Olay bir anda oldu. Olayın etkisiyle tam ne olduğunu hatırlamıyorum. İstemeyerek oldu. Gözüme biber gazı geldi, o esnada ne yaptığımı hatırlamıyorum” diye konuştu.
Yaşar A., daha sonra yakınlarıyla birlikte bir otomobile binerek adliyeden ayrıldı.
(İHA)