Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir vatandaş şehir iskelesinden kendini denize atarak ölmek istedi. 155 Polis İmdat telefonunu arayan vatandaş, “İskeleden kendimi denize atıyorum” dedikten sonra telefonu kapattı.

Olay, dün gece saat 11.10 sıralarında Fatsa İskelesi’nde meydana geldi. Adının Avni Yeşilbursa (54) olduğu tespit edilen bir vatandaş, aşırı alkol aldıktan sonra Fatsa İskelesi’ne geldi. Burada 155’i aradıktan kısa bir süre sonra emniyet güçlerinin gelmesini beklemeden kendini Karadeniz’in soğuk sularına bırakan Avni Yeşilbursa, iskelede balık tutanların yardımıyla kurtarıldı. Avni Yeşilbursa’nın bunalıma girdiği ve aşırı alkol aldıktan sonra intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Kıyafetleriyle bir anda kendini derin sulara bırakan Yeşilbursa, önemli miktarda su yutmasına rağmen kendisini kurtarmaya çalışan vatandaşlara “Bırakın beni…” diyerek direnmeye çalıştı. Kurtarılma anında olay yerine gelen emniyet mensupları duruma müdahale etti. Önemli bir yara almadan kurtarılan Avni Yeşilbursa, sağlık kontrolü ve tedavi amacıyla 112 Acil ambulansı ile Fatsa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, Avni Yeşilbursa’nın sağlığında herhangi bir sorun bulunamadı.

Evli ve 3 çocuk babası Avni Yeşilbursa’yı kurtaran ve o sırada balık tutmakta olan Soner Akdoğan ve Uğur Uysal, çevreden gelen bağırmalar üzerine derhal balık tutmayı bırakarak tereddüt etmeden denize atladıklarını, sadece insanlık görevlerini yaptıklarını söylediler.

Fatsa Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.