Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyon nefes kesti. Batman ve Diyarbakır’da yapılan eşzamanlı operasyonda 14 kişi yakalandı.

Batman’a getirilen uyuşturucu ile mücadeleye yönelik Batman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda operasyon başlatıldı.Suç organizasyonuna yönelik darbe Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince akşam saatlerinde vuruldu.

Batman sokaklarında satılmak ve batı illerine sevk edilmek üzere Batman’a getirilen yüklü miktardaki esrar maddesi ve suç örgütünün yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 250 kilo esrar maddesinin yüklü olduğu 1 araç ile birlikte söz konusu araca öncülük ve artçılık yaptığı tespit edilen 3 araç ile birlikte 4 araç yakalandı.

Operasyonun devamında Batman ve Diyarbakır’da yapılan eşzamanlı operasyonda 2 kişi daha yakalandı.

Operasyonda gözaltına alınan 14 kişinin evlerine operasyon düzenleyen ekipler arama yaptı.Soruşturma sürecinde 5 noktada toplam 250 kilo esrar ele geçirildi.Gözaltına alınan 14 kişi emniyet müdürlüğündeki ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edildi.