Konya’da 3 ay önce Trafik Tescil Şube Müdürlüğündeki çelik kasayı soyan 4 şüpheli, toplam 44 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 24 Mayıs 2013 tarihinde merkez Meram ilçesinde Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü binası içerisinde meydana gelmişti. İddiaya göre, hırsızlar gece saatlerinde binanın arka kısmındaki demir korkulukları açarak girdikleri Trafik Tescil Şube Müdürlüğü içerisinde bulunan çelik kasayı kesici aletlerle açıp içinde bulunan 29 bin 900 lirayı çalmışlardı. Hırsızlığı mesai başlamasıyla öğrenen Polis, 2 saat içerisinde paralarla birlikte şüpheliler Yusuf Sime (30), Mustafa Yıldız (37), Şerafettin Akça (30) ve Abdullah Yıldız'ı (30) tespit edip yakalayarak adli makamlara teslim etmişti.

Tutuklu bulunan 4 şüpheli Konya 8. Asliye Ceza Mahkemesinde kamu kuruluşundan hırsızlık, iş yeri dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme suçlarından hakim karşısına çıktı.

Mahkemede sanıklardan Şerafettin Akça hırsızlık olayını anlattı. Akça, “Paraya ihtiyacım vardı. Mustafa bana Trafik Tescil içerisindeki kasadan bahsetti ve yönlendirdi. Birlikte gittik. Ben demir korkuluğu açtım Mustafa içeri girdi. İçeriden 20 bin lira aldığını söyledi. Bana 700 lira verdi” dedi.

Sanıklardan Mustafa Yıldız da suçlamaları kabul etmeyerek,” Ben aracı vermiştim, olaya karıştıklarını duyunca paranın 15 bin lirasını ellerinden aldım. Başka bir suçum yok” diyerek kendini savundu. Diğer 2 sanıkta olaya karışan araca sabahleyin binmeleri nedeniyle hırsızlık olayında adlarının geçtiğini savunarak suçlamaları ret etti.

HER SANIĞA 11 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti sanıklardan sadece Abdullah Yıldız’ın sabıkasız olduğu ancak mahkemeyi yanıltmak ve suçtan aklanmaya yönelik savunma yaptığının belirlenmesi nedeniyle tüm sanıklara artırımlı ceza uygulanmasına karar verdiklerini belirtti. Mahkeme heyeti 4 sanık hakkında hırsızlık, kamu malına zarar verme ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal suçlarından her birine ayrı ayrı 11’er yıl olmak üzere 44 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Sanıklardan Mustafa Yılmaz’ın daha önce işlediği bir suçtan dolayı aldığı ve ertelendiği 4 yıl 2 ay ile 10 aylık cezasının da uygulanmasını istedi.