Adıyaman’da son zamanlarda yaşanan dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek isteyen Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği polis ekipleri, bir vatandaşı dolandırılmaktan son anda kurtardı.

Edinilen bilgiye göre; ticaret işi yapan Şeyho Güler’i arayan bir şahıs, kendisini polis olarak tanıtarak para talebinde bulundu. Güler’i arayan şahıs, Güler’in banka hesap kartlarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini ve bankaya gidip hesabında olan bütün paraları boşaltmasını ve o parayı yeni adliye binası yakınlarında bir duvarın köşesine bırakmasını istedi. Şahsın konuşmalarından ve söylediklerinden etkilenen Güler, bankaya giderek hesabında bulunan 35 bin TL parayı çekerek hesabını boşalttı. Güler’in yakınları durumu fark edince olayı polis ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede bütün banka ATM ve adliye binası yakınlarını abluka altına alan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Güler’i bankadan çıkıp adliye binası yakınlarına parayı bırakmaya gideceği sırada banka önünde durdurdu. Polis ekipleri, Güler’e kendisinin dolandırıldığını ve arayanların polis değil dolandırıcı olduğunu söyledi. Dolandırılmaktan kurtulan Güler, polis ekiplerine teşekkür etti.

Olayı anlatan Güler, “Öğle saatlerinde bir telefon geldi. Arayan kişi kendisinin polis olduğunu ve banka hesap kartlarımın terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi. Ve kendilerinin kurtarmak istediklerini, onun için bankada bulunan bütün paramı çekmemi istediler. Paramı çektikten sonra tekrar arayan şahıs, parayı adliye binası yakınlarında bir duvarın köşesine bırakmamı ve oradan uzaklaşmamı söylediler. Ben de bankaya geldim, bütün paramı çektim, cebime koydum. Tam bankadan çıktım bir baktım, polisler yanıma yaklaşıp bana dolandırılmak üzere olduğumu söylediler. Allah polisimizden razı olsun, onların sayesinde dolandırılmaktan kurtuldum. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.