Edirne’de olay yerine gelen polis ekiplerine ateş açan şüpheli 2 polisi yaraladı.

Edinilen bilgiye göre Edirne merkez Menzilahir mahallesi Taşköprü sokakta bir eve ateş edildiği ihbarı üzerine eve giden polis ekiplerine ateş eden Ö.Ç. isimli şüpheli 2 polisin bacağından ve kalçasından yaralanmasına neden oldu. Polis memuru Özcan Karakaşoğlu ve Mehmet Ali Uzun’a kaçarken yaklaşık 8 el ateş eden Ö.Ç. isimli şüpheli polisleri yaraladı. Polis memuru Karakaşoğlu durumu telsizle merkeze bildirmesi üzerine Edirne Emniyetine bağlı ekipler harekete geçerek zanlı için geniş çaplı bir arama başlattı. Bir polis memuru bacağından diğeri kalçasından yaralanan polis memurları müdahale yapılması amacıyla Edirne Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaşanan olayı duyan polis memurlarını ziyarete gelen Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, gazetecilere kısa açıklama yaptı. Baştuğ, ihbarı değerlendiren polislere ateş edildiğini ve bilinçlerinin yerinde olduklarını belirterek, arkadaşlarımız suçluları yakalayacaklarını fazla uzağa kaçamayacaklarını söyledi.

Polis ekipleri başlattıkları operasyonla kısa süre içinde şüpheliyi yakalandığını duyurdu. Gözaltına alınan Ö.Ç. sorgusu yapılmak üzere emniyete götürüldü.