Samsun'da polislerin oturduğu Özel Tim Sitesi'nin bahçesindeki bir bankanın ATM’sinin oksijen kaynağı ile kesilip soyulmaya kalkışılması olayıyla ilgili 1'i banka güvenlik görevlisi ve 1'i zabıta toplam 5 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, 4 Ocak 2014 gece saat 04.30 sıralarında Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı'ndaki polislerin oturduğu Özel Tim Sitesi'nin bahçesinde bulunan bir bankanın ATM'sinde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz hırsızlar, yanlarında oksijen kaynağı getirerek bir bankanın ATM'sini soymaya kalktı. Gece su içmek için kalkan bir vatandaş evinin balkonuna çıktığı sırada ATM’nin arka kapısını açmaya çalışan hırsızları görünce, "Ne yapıyorsunuz?" diye bağırmaya başladı. Bu sırada panikleyen hırsızlar, oksijen kaynağını bahçede bırakıp panik içinde demir korkuluklardan atlayıp otomobille kaçtı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, olayla ilgili banka güvenlik görevlisi Ö.T., zabıta memuru Y.B. ile B.Ç., A.C. ve İ.Ş.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Söz konusu şahısların Atakum ilçesinde de bir evden hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şahıslar haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Soruşturma sürdürüyor.