Beşiktaş’ta trafik kontrolü yapan polislerle kavga etmesi sonucu “Cicişler” olarak bilinen Esra-Ceyda kardeşlerden Esra Ersoy, mahkeme tarafından adli kontrol ile serbest bırakıldı. Ersoy iki ay boyunca haftada bir gün karakola imza verecek.

Beşiktaş'ta trafik kontrolü yapan polislerle kavga etmesinin ardından gözaltına alınan Esra Ersoy emniyetteki işlemlerinin ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Burada Savcı Faruk Kurtoğlu'na ifade veren Ersoy, “sahtecilik ve polise mukavemet” suçlarından adli kontrol talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Esra Ersoy, suçlamayı reddetti. Ersoy ifadesinde, “Olay tarihinde trafikteyken emniyet kemerinden dolayı polis beni durdurdu. Polislere, diğer kişilerin de emniyet kemeri takmadıklarını söyledim. Ceza kesiyordu memur, ben de kendisine ruhsatı verdim. Aracımın rengi konusunda kendisine açıklamada bulundum. Sert bir şekilde 'aracı bağlayın' dedi. Beni dinlemedi. Beni dinlemesini söyledim. Sonra zorla beni araçtan çıkarmaya çalıştı. Kolunu içeri sokunca bana bir şey yapacağını sandım. Camı kapattım. Ancak beni elledi. Sonra aracın kapısını açıp beni çıkarmaya çalıştılar. Parmağım kırıldı. Sağ bacağımda kas zedelenmesi oldu. Üzerimdeki kıyafetler parçalandı. Mahrem yerlerim açığa çıktı. Ben herhangi bir şekilde hakaret etmedim, tehditte bulunmadım. Dün ben kötü durumdaydım. Hastaneye gidecektim, taksi bulamayınca bana ait olan ve ehliyetim olmadığı için kardeşimin kullandığı aracı aldım. Ruhsat aracın içindeydi. Ruhsatın içinde de kardeşimin ehliyeti varmış. Polise sadece ruhsatı verdim. Kardeşimin ehliyetini kendi ehliyetim diye göstermedim. Bu nedenle sahtecilik suçlamasını reddediyorum” diye konuştu.

Esra Ersoy'un avukatı da “İlk hareket şikayetçiden gelmektedir, şikayetçi de bunu kabul etmektedir, sahtecilik konusunda kasıt yoktur. Tanınmış biridir. Kaçma şüphesi yoktur. Adli kontrol talebinin reddini talep ediyoruz” dedi.

Hakim, şüphelinin üzerine atılı suçun niteliği, delil durumu göz önüne alınarak adli kontrol altına alınmasına ve 2 ay süreyle her hafta olmak üzere pazar günleri, kendisine en yakın karakola sabah 09.00-akşam 17.00 saatleri arasında imza vermesine karar verdi.

“NEZARET ÇOK KÖTÜYDÜ, PAYLAŞTIĞIM FOTOĞRAF İÇİN RAHATSIZIM”

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Esra Ersoy yaşanan durumda çok muzdarip olduğunu ifade etti.

Bu tarz konularla sürekli gündeme getirilmeye çalışıldığını iddia eden Ersoy “Kimseyle sorunu olmayan mutlu bir insanım. Ben polisleri de çok seviyorum bizleri koruyorlar.Arada bu tarz polislerde çıkabiliyor tabi. Twitter hesabımdan paylaştığım fotoğraf içinde çok rahatsızım” dedi.

Nezarette çok zor vakit geçirdiğini ifade eden Ersoy, “Çok kötüydü hayatımda böyle şeylere alışkın değilim. El bebek gül bebek yetiştirildim. Camiadaki birçok insandan daha iyi şartlarda yetiştirildim, o yüzden böyle şeylerle karşılaşınca çok rahtsız oluyorum ve tepki veriyorum” şeklinde konuştu.