Balıkesir'de bazı işyerlerine baskın yapan polis, ünlü markaların taklit ürünlerine el koydu. Mahkeme kararı ile düzenlenen operasyonda, raflarındaki yüzlerce çakma ürüne el konulan işyeri sahiplerine, "marka ihlali" suçundan işlem yapıldı.

Adidas ve Nike markalı ürünlerin taklitlerini satan işyerleri ile ilgili marka avukatları Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma açılan konuyla ilgili savcılık tarafından hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu. Marka avukatlarının şikayetlerinde ısrarcı olmaları üzerine Balıkesir 3. Sulh Ceza Mahkemesi 26 işyeri için arama emri verdi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri mahkeme kararına istinaden söz konusu 26 işyeri hakkında verilen 42 ayrı arama kararı gereği bu işyerlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda, orijinal piyasa değeri yaklaşık 200 bin TL olan toplam 2 bin 463 adet Adidas ve Nike marka taklit ürün (ayakkabı, giyim eşyası, çanta) elde edildi. Toplanan ürünler adli emanete teslim edilirken işyeri sahipleri hakkında yürütülen adli işlemlerin ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bu arada, gerek çok sayıda internet sitesinde, gerekse semt pazarları, konfeksiyon çarşılarında aynı şekildeki ürünlerin de toplatılması gerektiği, taklit ürünler üzerinden haksız rekabet ve haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçilmesi gerektiği kaydedildi.