Konya polisi tarafından darp, tehdit ve zorla çok sayıda kişinin malına el koyduğu ileri sürülen 5 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden örgüt lideri olduğu iddia edilen İ.Ç'nin, işsiz olduğunu belirtmesine rağmen 400 bin liralık Porsche marka otomobile binmesi dikkat çekiyor.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde birçok darp, tehdit ve yağma olayına karışan tefeci grubu tespit ederek operasyon yapmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve lüks bir hayat içerisinde yaşadığı ileri sürülen örgüt lideri İ.Ç'yle birlikte 5 kişi Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilirken, 1 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Tefecilik yapan suç örgütünün şuana kadar 10 ev ve iş yerini tehditle üzerine geçirdiği, 30'a yakın kişiden de verdikleri borç karşılığının 5 katını tahsil ettiği iddia ediliyor. Şüphelilerin evlerinde müştekilere ait çek ve senetler ele geçirilirken, örgüt liderinin Porsche marka otomobile bindiği ortaya çıkmıştı.