Beyoğlu’nda Cep Telefonu Mağazasının reklam tabelasını çalan hırsızlar bu kadarına da pes dedirtti. Minibüsle gelen ve kalabalığa aldırış etmeyen şüpheliler zaman zaman mağazanın resimlerini çekerek kendilerine ‘reklamcı’ süsü vermeleri dikkat çekti.
Olay geçtiğimiz 26 Kasım gecesi 02.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre olay şöyle gelişti. İstanbul’un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi’ne kapalı kasa bir minibüsle gelen 3 şüpheli, çevredeki kalabalığa aldırış etmeden hırsızlık için işe koyuldu. Önce aracı işyerinin önüne park eden şüpheliler ardından araçtan çıkardıkları merdiveni binaya dayayarak işyerinin tabelasını sökmeye başladı. Saatler süren uğraşların ardından reklam tabelasını sökmeyi başaran hırsızlar daha sonra geldikleri minibüsle kayıplara karıştı.
MAĞAZANIN FOTOĞRAFLARINI ÇEKEREK DİKKAT DAĞITTILAR
Kendilerine işçi süsü veren şüphelilerin rahat hareketleri dikkat çekerken çevredekilerin olayı fark etmemesi için zaman zaman mağazanın fotoğraflarını çektikleri gözlendi. Öte yandan yaşanan olay, işyerinin farklı açılardan çektiği güvenlik kamerası görüntüleri de yansıdı. Görüntülerde oldukça rahat tavırlar sergileyen şüphelilerin uyanıklığı bu kadarın da pes dedirtti.
“TELEFONLAR VARKEN TABELAYI TERCİH ETMİŞLER”
Sabah işe geldiklerinde olayı fark eden işyeri personeli durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Eşkal tespiti yapan ekipler, şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.
Mağaza personelinden Sinem Aksoy, “Sabah geldiğimizde tabelanın olmadığını fark ettik. Hayretler içerisinde kaldık. Mağazamız merkezi bir noktada. Neye uğradığımızı şaşırdık. Kamera kayıtlarını incelediğimizde gece 03.00 sıralarında tabelanın çalındığı gördük. Cadde üzerinde bulunan diğer şubemizin tabelasını da çalmışlar. Burası bir cep telefonu mağazası... İçeride cep telefonları ve onlarca telekomünikasyon cihazları var. Bunları es geçiyorlar, tercih etmiyorlar. Tabelayı almayı tercih etmişler” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.
Kamera kayıtları üzerinden soruşturma başlatan ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
(İHA)