Reyhanlı;'da 52 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırılarla ilgili Jandarma İstihbaratı belgelerini sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan Er Utku Kalı'nın ailesi, oğullarını savundu. Utku Kalı’nın ablası ve avukatı Ceren Kalı, “Utku’nun gözaltına alındığını Redhack’ten öğrendik. O gözaltındayken yeni bilgiler geldi. Bu mantıken yanlış. Gözaltındaki biri nasıl haber verebilir. Utku suçsuz, bu belgeleri başka biri gönderdi ve sadece o an Utku görevde olduğu için zan altında kaldı” dedi.

Hatay Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırılar ardından Redhack isimli hacker grubu, Jandarma İstihbarata ait olduğu iddia edilen belgeleri açıkladı. Belgelerin yayınlanmasından sonra soruşturma başlatan savcılık Amasya Cezaevi’nde görev yapan 7 aylık asker Jandarma Er Utku Kalı’yı gözaltına aldı. Kalı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İstanbul'da basın toplantısı düzenleyen Kalı'nın ailesi, oğullarının suçsuz olduğunu savundu. Aile olarak çok zor günler geçirdiklerini söyleyen ablası ve avukatı Ceren Kalı, askerlikten önce bir GSM şirketinde teknoloji danışmanı olarak çalışan kardeşinin gözaltında olduğu sırada Redhack’ın sürekli bilgi paylaşımına devam ettiğine dikkat çekerek, “Hala şoktayız. O belgeler nasıl gitti bilmiyorum ama kardeşim suçsuzdur. Kendisiyle ilk konuştuğumda neden gözaltına alındığını bilmiyordu. Devlet makamlarının Utku’nun kesin suçlu olduğunu gösterir gibi ifadeler kullanması bizi daha çok üzüyor” diye konuştu.

Utku üzerinden yapılan spekülasyonlarının aileye zarar verdiğini söyleyen Ceren Kalı, "Bu ifadeler kardeşime ve bize zarar veriyor. Evrakların sisteme düşüş saatleri ile Utku’nun o saatlerde görevde olması bir tesadüf. Utku’nun suçsuz olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ceren Kalı’nın ardından söz alan emekli öğretmen annesi Gönül Çeçen ise "Ben bir öğretmen olarak oğlumu en temiz ve ahlaklı bir şekilde büyüttüm. Çok sevinerek askere gönderdik. Kızım bana olayı ilk başta söylemedi sonradan duyduğumda ise şoka girdim ve hala da şoktayım” şeklinde konuştu. Baba Mahtum Kalı ise oğlunu devlete emanet verdiğini ve emanetine zarar gelmeden geri verilmesini istedi.