Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından 12 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda 7 adet ruhsatsız tabanca ve 495 adet mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan 12 kişiden 4’ü emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 8’i ise adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 3 ay süren çalışmanın ardından belirlenen 12 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Gürsu ve Kestel ilçelerinde yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı.

"ARAZİDE SIKINTI OLMAZ"

Yapılan operasyonlar neticesinde zanlılardan 7 adet ruhsatsız tabanca ile 495 adet mermi ele geçirildi. Zanlıların piyasadan aldıkları tabancaları, silahlara olan merakları ve arazide kullanılmasında sıkıntı yaşanmayacağını düşünmeleri nedeniyle köylülere sattığı belirlendi. Gözaltına alınan 12 kişiden 4'ü emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan K.A. ve oğlu G.A. ile S.E., S.S., V.S., S.D., O.D. ve A.O.U., "iştirak halinde silah ve mermi ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.