Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın danışmanı Yaşar T, arsayla ilgili sorun yaşayan bir vatandaştan 15 bin TL rüşvet aldığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddiaya göre, İmar Kanunu’nun 18’nci maddesine göre, arsası değişikliğe uğrayan bir vatandaş, Bolu Belediyesi’nin eski imar müdürü ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın danışmanı Yaşar T’dan yardım istedi. Yaşar T ise gerekli düzenlemenin yapılması için ismi açıklanmayan vatandaştan rüşvet istedi. Şahıs, kendisinden rüşvet istenmesi üzerine Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yaşar T ile buluşacak olan kişinin rüşvet olarak vereceği paraların seri numaraları alındı. Daha sonra arsa sahibi ile Yaşar T, PTT Caddesi’nde bir kafeteryada buluştu. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kafeteryadaki buluşmayı gizli takibe aldı. Vatandaştan gazete kağıdına sarılı 15 bin TL’yi alan Yaşar T, otomobiline binerek kafeteryadan ayrıldı.

Rüşvet alan danışmanı takibe alan ekipler bir süre sonra otomobilin önünü kesti. Yaşar T’ın üzerinde ve otomobilinde yapılan aramalarda seri numaraları daha önceden alınan 15 bin TL ele geçirildi. Polis ekipleri tarafından rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Yaşar T, daha sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemede, şahsın kendisine borcu olduğunu ve rüşvet almadığını söyleyen Yaşar T, iddiaları yalanladı. Ancak, mahkeme tarafından tutuklanan Yaşar T. cezaevine gönderildi.