Marmara Bölgesinin meyve ve sebze üretim merkezi olan Geyve Ovasında sağanak yağış etkili oldu.
Sakarya’nın Geyve ilçesi Kozan ve Bayat mahallesinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış dolayısıyla ekili alanlar zarar görürken, köy meydanındaki asırlık çınarın dalı bir otomobilin üstüne devrildi. Bazı evlerin çatılarının zarar gördüğü fırtınada çiftçilikle uğraşan köylüler zarar gördü.
Sakarya ve tüm Marmara bölgesinin meyve ve sebze üretim üssü olan Geyve’de sağanak şeklinde görülen yağmur Kozan ve Bayat köylerinde fırtınaya dönüşünce başta üzüm bağları olmak üzere tüm ekili alanlar zarar gördü.Vatandaşlar kurban bayramı öncesi böyle bir felaket yaşadıklarını, ayva ve zeytin ağaçlarının kökünden söküldüğünü, binlerce dönüm ekili arazi ve üzüm bağlarının yan yatarak zarar gördüğünü söyledi.
Kozan mahallesinde etkili olan fırtına nedeniyle köy meydanındaki 600 yıllık asırlık çınarın dalı otomobilin üstüne devrilirken, telefon direkleri yola devrildi. Ağacın devrilmesi sırasında olay yerinde kimsenin bulunmaması, can kaybını önledi. Çınar dallarının kesilmesi sırasında ana dal içinde yuva yapan arılar ve bal petekleri ile karşılaşıldı. Temizlik yapan kişi hemen arı koruması giyerek kesime devam etti. Mahalle sakinleri altında oturdukları ağacın yıkılması sırasında altında kimsenin bulunmamasını bir şans olarak açıkladı.
Asırlık çınarın otomobil üstüne devrilen parçası motorlu testereyle kesilerek yoldan kaldırılırken, bölgeye bir süre elektrik verilemedi. Fırtına nedeniyle kesilen elektrik Sedaş ekiplerince yapılan çalışma sonucu tekrar verildi. Kozan mahallesi sakinlerinden Osman Yiğit, “Bugün bir afet yaşadık. Bu zararı veren ve bizleri korkutan bir hortum idi. Hep TV de görürdük bu sefer biz yaşadık. Evdeydim bir anda etraf bembeyaz oldu, kuvvetli bir rüzgar ve yağmur başladı. Ortalık sakinleşince dışarı çıktım. Bana ait dış budak ağacı, bahçedeki komşunun traktör kasasının üstüne yıkılmıştı. Traktör kasası içindeki sulama boruları da kırılarak zarar görmüştü.”
(İHA)