Gaziantep’te bir hasta yakınının saldırısı sonrasında hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün 1’nci yılında sağlık çalışanları ülke genelinde ayaklandı. İstanbul’da düzenlenen eyleme iş bırakarak katılan binlerce sağlık çalışanı ‘‘Şiddet Sona Ersin’’ sloganları atarak İl Sağlık Müdürlüğüne yürüdü.

Sağlık çalışanları, Gaziantep'te görev yaptığı hastanede ameliyat ettiği bir hastanın yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümünde "Şiddet Sona Ersin" sloganıyla greve gitti. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde toplanan binlerce sağlık çalışanı, şiddeti açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla protesto etti.

Hastanede yürüyüş öncesinde açıklama yapan Türk Tabipler Birliği temsilcisi Prof. Dr. Özdemir Aktan, son bir yıl içerisinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını belirterek, “Ersin Arslan’ı unutmayacağız, unutturmayacağız ama sağlıkta şiddeti de unutmayacağız, unutturmayacağız. Son bir yıl içerisinde sağlıkta şiddet artarak devam etti. Günlük hayatımızda neredeyse olağanlaşmaya başladı. Bu, sağlık sistemimizi kökünden etkiliyor, kökünden bozuyor. Bu sağlık sistemi hekim-hasta ilişkisini bozdu” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hastanede toplanan binlerce sağlık çalışanı, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Millet caddesini trafiğe kapatarak yürüyüşe gecen sağlık çalışanları, ‘‘Şiddet Sona Ersin’’ yazılı dev bir pankart açtı. Sağlık çalışanları açtıkları pankartların yanı sıra sık sık sloganlar atarak şiddete karşı tepki gösterdi.

Uzun süren yürüyüşün ardından İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelen sağlık çalışanları burada önce Dr. Ersin Arslan için saygı duruşunda bulundu. Binlerce sağlık çalışanı daha sonra hep birlikte, ‘‘Yiğidim aslanım burada yatıyor’’ türküsünü okudu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, “Tam bir yıl oluyor. Dr. Ersin Arslan Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Aradan bir yıl gençti ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ediyor. son bir yıl içerisinde genç bir doktor olan Melike Erdem sisteme isyanını kendi canı ile ödedi. Diyarbakır Dicle Hastanesine yoğun bakım hemşiresi Rabia Önal öldüresiye dövüldü. Kaymakam doktor dövüyor. Hastane müdürü sağlık çalışanını kovalıyor. Şiddet bitmek bilmiyor” dedi.

Bu arada eylem sırasında Çevik kuvvet polisleri de İl Sağlık Müdürlüğü önünden geniş güvenlik önlemleri aldı.

Eylem yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde son buldu.