Türk-Sağlık-Sen, Tıp Bayramını Sağlık Bakanlığı önünde seçim sandıklı eylemle karşıladı.

Türk- Sağlık- Sen tarafından Sağlık Bakanlığı önüne sandık koyularak Tıp Bayramı arifesinde sağlık çalışanlarının çalışma hayatından memnuniyetleri oylandı. Eylemde basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, “Yarın 14 Mart Tıp Bayramı. Ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı tarihi ve ayı zamanda 14 Mart 1919’un yani İstanbul’u işgal eden düşmana karşı tıbbiye öğrencilerinin ve hekimlerin protestosunun yıl dönümü. Her iki hadisede her yıl kutlamaya ve hatırlanmaya değer” diye konuştu.

Kahveci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugünde yerel seçim öncesi hem bir mesaj ermek hem de çalışan memnuniyetini bir kez daha göstermek için Bakanlığın önüne sandığımızı kurduk. Sandıkta çalışma hayatından memnuniyetleri hakkında oy kullanıyorlar ve kullandılar. Her sandık bir derstir. Umarız ki bu sandıktan çıkan sonuçtan da sağlık idarecileri bir ders alırlar. Sağlık çalışanlarının seçimini ve oylarını önemserler. Yıllardır unuttukları ve hiçbir şey yapmadıkları çalışan memnuniyeti için bir adım atarlar. Çalışanların taleplerini yerine getirirler. Sorunlar görmezden gelinmeye, taleplere sırt çevrilmeye devam edilirse daha çok 14 Mart çalışana zehir olur. sağlık çalışanlarının günden güne eriyen, mali, sosyal ve özlük haklarının dile getirdiğimiz bir tarih olarak kalır. Bayram gelmiş neyimize diye sağlık çalışanları çile çekmeye devam eder.”

Kahveci’nin konuşmasının ardından sandık açılarak oylar sayıldı ve “Çalışma Şartlarından Memnun musunuz” sorusunun cevabına sandıktan “Hayır” oyu fazla çıktı.