Sağlık çalışanları, ekonomik ve özlük haklarında iyileştirme yapılmadığı gerekçesiyle, 14 Mart Tıp Bayramı’nda iş bıraktı.

İstanbul’da iş bırakan sağlık çalışanları, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde bir araya geldi. Yaklaşık 100 kadar sendika üyesi, sağlık sektöründeki sorunlara dikkat çekmek için eylem yaptı. Yaklaşık 2 saat süren eylemde, çeşitli pankart ve dövizlerle sağlık sektörüne yönelik politikalar eleştirildi.

Basın açıklamasını yapan KESK’e bağlı SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, önceki gün defnedilen Berkin Elvan ile ilgili görüşlerini yansıttı. SES Aksaray Şube Başkanı Erol, “Berkin’in gülen gözleri, güzel yüzü, bütün anlamlı haliyle bize bakıyor. ‘Bir şeyler yapın’ diyor, ‘ben sadece ekmek alacaktım’ diyor. ‘Kafamı kırdılar’ diyor, ‘ben daha çok yaşayacaktım’ diyor. Maalesef biz onu hayatta tutamadık. Bugün Tıp Bayramı'ymış öyle mi? Tıp mı bıraktınız, sağlık mı bıraktınız? Hangi derdimizden söz edelim, böylesi bir ortamda nasıl sağlık hakkından, hekimlikten, hemşirelikten söz edelim? İnci dişleri ile bir çocuk, gözümüzün önünde kafasından vurulup, eriyip giderken, ağız, diş sağlığından nasıl söz edebiliriz ki? Sağlık çalışanları bu ülkenin hemen tamamı gibi mutsuzdur, geleceğinden kaygılıdır, öfkelidir, şiddet sarmalı içinde kalmıştır. Mesleğini hakkıyla yerine getiremediğini, hakkını alamadığını düşünmektedir. Böyle bir ortamda sağlıktan söz edilemez” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından, grup olaysız şekilde dağıldı.