Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde, bir ihbarı değerlendiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, hijyen kurallarına uymadan sağlıksız bir şekilde peynir üretimi yapan bir işletmeye 20 bin TL idari para cezası kesti.

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, ‘Alo Gıda 174’ hattına gelen ihbar doğrultusunda yanlarına polisleri alarak bir peynir işletmesine gidip denetim yaptı. Denetimlerde, pis koşullarda üretim yapıldığı gözlenirken, işletme çalışanları ekipleri karşılarında görünce temizlik yapmaya başladı. Üretimde kullanılan malzemelerin yerlerde gezdiği, araç gereçlerin pas içerisinde olduğu, duvarlarının boyasız ve badanasız olduğu, peynirlerin açık bir şekilde paketlenmeyi beklediği işletmede, çalışanların hiç birisinde eldiven olmadığı gözlerden kaçmadı. Denetimlerde işletmeyi karış karış dolaşan ekipler, eksik gördüğü her şeyi tutanakla kayıt altına aldı.

DENETİMLERİMİZ SÜRECEK

Yapılan denetimle ilgili bir açıklama yapan Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, denetimlerin güvenilir gıda tüketimine yönelik çalışmaların bir parçası olduğunu ve bu olayda olduğu gibi tüketicilerin güvenli gıda tüketimi konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Yapılan denetimlerde işletmede peynir üretiminde kullanılan araç gereçler başta olmak üzere, işletme genelinin hijyen şartlarını taşımadığını gözlendiği ve bu noktada da gerekli yasal işlemlerin yapıldığını anlatan Arap, firmaya 20 bin TL idari para cezası kesilerek faaliyetlerinin geçici süre ile durdurulduğunu kaydetti. Arap, ayrıca, Afyonkarahisar’da kent genelinde ekipler tarafından işletmelere yapılan bu tür denetimlerinde aralıksız süreceğini dile getirdi.