Orman ve Su İşleri Bakanlığı Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Güllükdağı Şefliği ekibi tarafından bir ihbar sonucu, internette ‘şahin’ satmak isteyen bir şahsa suçüstü yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Güllükdağı Şefliği'nden yapılan yazılı açıklamada, koruma altındaki şahine el konulduğu ve şahıs hakkında 7 bin 500 TL tazminat bedeli ve 2 bin 556 TL idari para cezası olmak üzere toplam 10 bin 56 TL cezai işlem uygulandığı bildirildi. El konulan şahinin tedavi ve rehabilite edilmesi için Antalya Büyükşehir Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildiği belirtildi.

İKİNCİ İHBAR

Açıklamada, ikinci bir ihbar doğrultusunda Şube Müdürlüğü ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile internette ‘kızıl şahin’ satmak isteyen kişiye de Serik oteller bölgesinde suçüstü yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, “Koruma altındaki yaban hayvanı kızıl şahine (buteo rufinus) el konulmuş, şahıs hakkında 7 bin 500 TL tazminat bedeli ve 2 bin 556 TL idari para cezası olmak üzere toplam 10 bin 56 TL cezai işlem uygulanmıştır. Kızıl şahin tedavi ve rehabilite edilmesi için Antalya Büyükşehir Hayvanat Bahçesi’ne teslim edilmiştir. Her iki şahin tedavi ve rehabilitasyonlarının tamamlanmasının ardından doğal yaşam alanlarına bırakılacaktır” denildi.