İstanbul’da özel ambulanslarda sahte belgeyle çalışan “Morfinci Şadiye” lakaplı sahte doktor Radife D., güven timleri tarafından suçüstü yakalandı. Radife D.’nin Yıldırım Mayruk defilesinde, Galatasaray-Eskişehir maçında ve çeşitli özel etkinliklerde görevli sağlık ekiplerinde yer aldığı da belirlendi.
İlginç olay Ş.E.K. isimli doktorun savcılığa başvurmasıyla ortaya çıktı. Savcılığa başvuran Ş.E.K., kendi ismini kullanarak ambulanslarda göre yapan bir sahte doktor olduğu ihbarında bulundu. Bunun üzerine harekete geçen C Bölgesi Güven Timleri Büro Amirliği Ekipleri, bahsi geçen sahte doktoru araştırmaya başladı. Ekipler ihbara konu olan kişinin daha önce de benzer olaylardan sabıkası bulunan Tıp Fakültesini 3. sınıfta terk eden “Morfinci Şadiye” lakaplı Radife D. olduğunu belirledi.

SAHTE DOKTOR YILDIRIM MAYRUK DEFİLESİNDE VE GALATASARAY-ESKİŞEHİRSPOR MAÇINDA GÖREV YAPTI
Sahte doktor Radife D.’nin Şadiye E.K. ismi ile çeşitli özel sağlık kuruluşlarının ambulanslarında görev yaptığı öğrenildi. Radife D.’nin Yıldırım Mayruk’un defilesinde, Galatasaray ve Eskişehirspor arasında oynanan süper lig karşılaşmasında ve çeşitli otellerde düzenlenen etkinliklerdeki sağlık ekiplerinde yer aldığı da kayıt altına alındı.
Radife D.’yi takibe alan ekipler, 25 Eylül tarihinde Bakırköy’de operasyon için düğmeye bastı. Bir özel hastaneye iş görüşmesi için gelen sahte doktor, C Bölgesi Güven Timleri ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Asayiş Şube’de ifadesi alınan Radife D. adliyeye sevk edildi.
(İHA)