Malatya’da 1998 yılında kendisini şeyh olarak tanıtıp çok sayıda mürit topladıktan sonra genç kız ve çocukları tehdit edip cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve ardından serbest bırakılan şahıs, Maltepe’de son işinde yakayı ele verdi.
İddiaya göre Ramazan D. Eyüp Sultan Türbesinde tanıştığı F.B’ye kendisinin şifa dağıttığını ve evliya olduğunu söyledi. Yaklaşık 40 gün boyunca F.B.’nin evinde kalan sahte evliya, sürekli baş ağrısı çeken kızını da iyileştireceğini vaat etti. Sahte evliya F.B.’yi ikna ederek evdeki altınlarını, bankada birikmiş bir miktar parasını ve piyasa değeri yaklaşık 400 bin lira olan evini üzerine geçirdi.
Mağdur F.B tesadüfen okuduğu bir haberde kendini evliya olarak tanıtan Ramazan D.’nin daha önce de benzer dolandırıcılık olaylarına karıştığını gördü. Dolandırıldığını anlayan F.B. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu.
Harekete geçen Maltepe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bir süre takip ettikleri Ramazan D.’yi üzerinde 115 bin lira ile suçüstü yakaladı. Emniyete götürülen sahte evliyanın yapılan sorgulamasında hakkında 12 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı.
Ramazan D, yapılan sorgusunun ardından Kartal da bulunan Anadolu Adliyesine sevk edildi.
(İHA)