Sahte kredi kartlarıyla işyerlerini 100 bin TL dolandıran çete çökertildi. Sahte kartlarla alışveriş yaparken güvenlik kamerasına yakalanan zanlıların, kartları da köpek kulübesinde sakladıkları ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri banka ve kredi kartı dolandırıcılığı yapan bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan 4 aylık çalışma sonucunda suç örgütüne yönelik 3 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda ürettikleri sahte kartlarla işyerlerini 100 bin TL dolandıran 5 zanlı gözaltına alındı. Zanlıların, yurt dışındaki bankalara ait kredi kartı manyetik şerit bilgilerini internet ortamından görüştükleri şahıslardan satın alarak sahte kart düzenledikleri, elde ettikleri kart bililerini teknik cihazlarla manyetik şeritli kartlara yazdıkları, bu kartlarla da alışveriş mağazalarından harcamalar yaptıkları ortaya çıktı. Yapılan çalışmalar sonucu zanlıların bu şekilde işyerlerini 100 bin TL dolandırdıkları, 500 bin TL zararın da engellendiği kaydedildi. Ayrıca zanlıların ürettikleri sahte kartlarla mağazalarda yaptıkları alışverişler güvenlik kameralarına yansırken, evde yapılan aramalarda ise şahısların kartları köpek kulübesinde sakladıkları ortaya çıktı.

Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda ise sahte kart üretiminde kullanılan card printer, 82 manyetik şeritli kart, 1 ribon şerit, 2 hard disk, 5 cep telefonu, 1 SD kart, 1 card printer program CD’si ele geçirildi.

Öte yandan, yapılan eş zamanlı operasyonda Sultanbeyli’de 2, Maltepe’de 2 ve Isparta’da 1 kişi gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan şüphelilerden biri ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, 4 zanlı ise adli makamlara sevk edildi.