Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda bazı kişileri cep telefonundan arayan kimliği belirsiz kişilerin, kendilerini MİT görevlisi, terörle mücadele veya istihbarat polisi, savcı olarak tanıtarak "Hesabınızı terör örgütü ele geçirmeye çalışıyor. Paranızı kurtarmamız için hesabınızda bulunan paralı çekip başka hesaba aktarılması lazım" dedikleri belirlendi.

Ankara'daki bir işadamı A.T.'nin de kendisini aynı yöntemle arayan kişilerin verdiği hesaba 28 bin TL yatırdığı diğer hesabında bulunan 170 bin TL'yi ise gişe görevlisinin kendisini uyarması üzerine kurtardığı anlaşıldı. Şebekenin mağduru arayarak "Bir bardak soğuk su iç" diyerek dalga geçtikleri öğrenildi. Şebekenin mağdurların durumu polise ya da yakınlarına haber vermemesi için sürekli telefonda tuttukları da belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından polisin düzenlediği operasyonda çoğunluğu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ikamet eden 30 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 14'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Polisin yaptığı operasyonda hesapların zamanında bloke edilmesi ile 372 bin 400 TL'nin dolandırıcılar tarafından çekilmesi engellendi. Şebekenin, para karşılığı maddi durumları kötü olan kişiler adına banka hesabı açtırdıkları ve bu hesapları dolandırıcılıkta kullandıkları öğrenildi.

Emniyet görevlileri, hiçbir kamu görevlisinin kesinlikle vatandaştan para istemeyeceği konusunda uyararak kendilerini bu şekilde arayan kişileri polise bildirmelerini istedi.