Adana'da piyasa değeri 4 milyon lira olan 4 kamyon dolusu; sahte tarım ilacı, gübre ve bunların yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, organize suç örgütü yapılandırması oluşturarak “Marka Hakkına ve Patentten Doğan Hakka Tecavüz” suçlarını işleyen sahte tarım ilacı ve gübre üreten şahıslarla ilgili üç aydır yürütülen istihbarat çalışmaları neticesinde, Adana İl Jandarma Komutanlığı'nca 14 Ocak 2014 tarihinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Adana il ve ilçelerinde tanınmış ünlü markaların isimlerini kullanarak, gübre ve tarım ilacı markalarının sahtelerini, merkez Seyhan ilçesi Yeşilova Mahallesi'nde bulunan bir merdiven altı tesisinde üretip piyasaya sürerek dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen B.A.T. liderliğindeki Ü.T., S.Ö., M.S.B. ve İ.K. isimli şahısların evlerine ve iş yerlerine şafak vakti yapılan eş zamanlı operasyonda B.A.T. ve Ü.T. isimli şahısların depolarında piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış piyasa değerinin 4 milyon TL olduğu değerlendirilen 4 kamyon dolusu sahte tarım ilacı, gübre ve bunların yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.