Adana'da kendisini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtıp, arızalı olduğunu söylediği sayaçları para karşılığı değiştirerek vatandaşları dolandırdığı ileri sürülen sanığa 12 yıl hapis cezası verildi.

Olay, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Bekir G. (29) isimli şahıs 2006 yılında sahte TEDAŞ kimlik kartı yaparak kendisini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak evleri dolaşmaya başladı. Bekir G. gittiği evlerde elektrik sayaçlarının bozuk olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. Bekir G., kendisinin 15 lira karşılığında sayaçları değiştirebileceğini, aksi taktirde ağır ceza yiyeceklerini söyleyerek çok sayıda vatandaşı dolandırdı.

Durumu farkeden bir vatandaş İmamoğlu'nda bir kişinin sayaçları tamir etme bahanesiyle para topladığını polise bildirdi. Bunun üzerine polis yaptığı araştırmada Bekir G.'yi yakaladı. Bekir G. Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Tutuksuz yargılanan sanığa mahkeme 12 yıl hapis cezası verdi. Yargıtay'da bu kararı onadı. Ancak Bekir G. tutuksuz yargılandığı için polis tarafından aranmaya başlandı. İmamoğlu'ndan kaçın sanık Adana'da Reşatbey Mahallesi'nde yakalandı. Zanlı İnfaz Büro Amirliği tarafından emniyete getirilip işlemleri tamamlandıktan sonra cezaevine gönderildi.