Konya’da başkasına ait kimlik bilgileriyle sahte kimlik ve sahte vekalet çıkardıktan sonra bir bankadan 60 bin lira çeken şüpheli, aynı bankadan aynı yöntemle ikinci kez 150 bin lira çekmek isterken suçüstü yakalandı. Birbiriyle bağlantılı olan 1 kişinin de Kayseri’de aynı yöntemle para çekmek isterken gözaltına alındığı, firari olan 1 kişinin ise arandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, yurt dışında çalışan P.A.’nın kimlik bilgilerine ulaştıktan sonra sahte kimlik oluşturan Necmi A. (42), bu kimlikle beraber sahte vekalet çıkartıp yurt dışında çalışan P.A’nın hesabının bulunduğu bankadan 60 bin lira çekti. Aynı bankadan aynı yöntemle bu kez de 150 bin lira çekmek isteyen Necmi A., banka görevlilerinin durumdan şüphelenip polise haber vermesiyle suçüstü yakalandı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Necmi A.’nın, dolandırıcılık suçlarından çok sayıda kaydının bulunduğu öğrenildi. İfadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Necmi A, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

KAYSERİ’DE 1 MİLYON TL ÇEKMEK İSTERKEN YAKALANDI

Öte yandan, birbirleriyle bağlantılı oldukları belirlenen bir başka şüpheli Mehmet Ali Ö.’nün de Kayseri’de aynı yöntemle bir bankadan 1 milyon TL çekmek isterken gözaltına alındığı öğrenildi. Kayseri polisi tarafından sahte kimlik ve vekaletle bir kişiye ait banka hesabından 1 milyon TL çekmek isteyen şüpheli, suçüstü yakalandı. Yakalanan iki şüphelinin dışında aynı şekilde dolandırıcılık yaptığı öne sürülen N.İ. isimli şahsın da firari olduğu ve polis tarafından arandığı belirtildi.

Şüphelilerin bankalarda yüklü miktarda parası olanları tespit ettikten sonra kimlik bilgilerine ulaştıkları ve ardından oluşturdukları sahte kimlik ve vekaletle banka hesaplarındaki paraları çektikleri öne sürüldü.