Adana’da bisiklet çalan bir kişinin, hırsızlık yaptığı yere bisikletle geldiği, daha sonra o bisikleti bırakıp başka bir bisiklet çalarak kaçtığı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Cem P. (33) isimli bir kişi bir apartmanın önünden bisikletle geçtikten sonra bir süre sonra tekrar bisikletle apartmanın önüne gelip bisikletini park etti. Daha sonra herkesin gözü önünde apartmana girerek, Gülizar Bilgin’e ait olan ve kilitli olan bisikleti alarak apartmandan çıktı. Şahıs kendi bisikletiymiş gibi apartmandan çıktıktan sonra bisiklete binerek olay yerinden uzaklaştı. Bu anlar ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Bu arada şahsın bisikleti ise park ettiği apartmanın önünde kaldı.
Gülizar Bilgin’in polise başvurması üzerine polis güvenlik kamerası incelemesi yaparak zanlının Cem P. olduğunu belirledi. Polis, yaptığı araştırmada zanlının olay yerine bisiklet ile geldiğini apartmana girip başka bir bisikleti çalıp kendi bisikletini bırakarak olay yerinden uzaklaştığını tespit etti. Yapılın operasyon sonucunda Cem P. yakalandı. Zanlı emniyette sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi.
Bu arada Cem P.’nin ağabeyinin ise bu olaydan bir hafta önce 11 bisikleti çaldığı gerekçesiyle yakalandığı ve tutuklandığı ortaya çıktı.
(İHA)