Konya'nın Beyşehir ilçesinde, saklambaç oynayan çocuğun sol eline demir saplandı. Çocuk, kesilen demirle birlikte hastaneye kaldırıldı.

Olay, İçerişehir Mahallesi Eski Hamam Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tarihi Eşrefoğlu Hamamı'nın bulunduğu sokak üzerinde mahalledeki arkadaşlarıyla saklambaç oynayan 13 yaşındaki Salih Er, saklanmak için hamamın damına çıktı. Kiremitleri kıracağı yönünde bir kişinin iddiaya göre kendisine tepki vererek bağırması üzerine korkan Er, aşağıya doğru atlamak istedi. Dam ile demir korkuluklar arasındaki 1,5 metre mesafeye rağmen hamle yapmaktan çekinmeyen Er, duvarın üzerine atlamak isterken tutunmak istediği korkuluk demirlerinden bir tanesi sol eline saplandı. Mahalle sakinlerinin çocuğun feryatlarını duyup koşması üzerine sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verildi. İtfaiye ekipleri, çocuğun elini saplandığı demirden çıkaramayınca demirleri kesmeye başladı. Yaklaşık 15 dakika süren bir operasyon sonucu kesilen 30 santim uzunluğundaki korkuluk demiriyle hastaneye getirilen Er, acil serviste yapılan müdahalenin ardından operasyon için ambulansla Konya'ya sevk edildi.

Görgü tanığı vatandaşlar, çocuğun saklambaç oynarken aşağıya atlamak için hamle yaptığı sırada hamamın korkuluk demirine eline saplanması üzerine olayın yaşandığını dile getirdi. Hastaneye gelen çocuğun babası Ali Er ise, çocuğunun arkadaşları ile oynamak üzere evden çıktığını, olayı görmediğini ifade etti.