Pendik’te Güzelyalı Mahallesi’nde bir fırın, son 6 ay içerisinde 13 kez saldırıya uğradı. Çoğu zaman silahla gerçekleşen bu saldırılar sırasında fırının işletmecisi Mehmet Baykal, aracının içinde kurşunlara hedef olmaktan son anda kurtulurken, kardeşi ve kardeşinin eşi ise bıçaklı saldırının hedefi oldu.
Güzelyalı Mahallesi’nde yaşanan olaylar zinciri, Mehmet Baykal’ın 2010 yılında hava parası tabir edilen 230 bin lira ücreti ödeyerek fırını devralmasından sonra başladı. Fırını devraldıktan 1 yıl sonra iddialara göre fırın sahibi, fırını boşaltarak çalışmayı durdurmasını istedi. Ödenen parayı da vermek istemeyen fırın sahibi ile o günden bugüne yaşanan gelişmeler son 6 ayda şiddet boyutuna ulaşmaya başladı. Fırın son 6 ay içerisinde 13 kez saldırıya uğradı.
Bir çoğu silahlı yapılan bu saldırıları sonuncusu 3 Temmuz’da yaşandı. Saldırganlar Mehmet Baykal’ın içerisinde bulunduğu aracı silahla taradı. Mehmet Baykal şans eseri yara almadan kurtulurken, saldırganlar kaçtı. Aynı gün içerisinde ise Mehmet Baykal’ın kardeşi Mustafa ve eşi Sema Baykal da bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan Mustafa ve Sema Baykal, hastanede tedavi olduktan sonra taburcu edilirken, olaya karışan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Aylardır yaşanan olaylar zincirini anlatan fırın işletmecisi Mehmet Baykal, “6 ay içerisin 13 kez saldırıya uğradık. Saldırıların hepsi ile ilgili suç duyurularımız var. En son Perşembe günü marketin önünde aracımın içerisindeyken, kurşunlamaya maruz kaldım. 4 el ateş edildi. Saldıran kişiler aynı kişiler ama kimlikleri belli olmasında rağmen yakalanmadı” dedi.
Perşembe günü kendisinin silahlı saldırıya maruz kaldığını belirten Mehmet Baykal, “Polise başvurduk. Suç duyurusunda bulunduk. Aradan bir buçuk saat sonra kardeşim ve eşi kurşunlamayı yaptıran şahıs tarafından bıçaklandı. Kardeşim ve eşi hastanede tedavi gördü. Bıçaklamayı yapan kişi ise bir gece nezarette yattı çıktı” şeklinde konuştu.
Bıçaklı saldırıya uğrayan Mustafa Baykal ise yaşadıklarını “Eşimle beraber yürüyorduk. Bizim işyerimizi kurşunlayan şahıslarla karşılaştık. Bizi görünce hazırlık yaptı. Biz ne yaptığını anlayamadık. Bir anda üzerime saldırdı. Vücuduma bir bıçak darbesi rast geldi. İkinci bıçağı atarken eşim beni iteleyince bu kez de eşim bıçak darbesi aldı” diyerek anlattı.
Sema Baykal ise “İkinci bıçağı eşime atacaktı. Eşime iteleyince bıçağı benim koluma salladı. Artık buna birisi dur desin. Biz canımızı sokakta bulmadık. Eğer bu olayda da ceza alınmıyorsa biz sokakta nasıl gezeceğiz. Artık buna birisi dur desin. Yarın demek ki bizi sokakta öldürse yarın ceza yemeyecek” şeklinde konuştu.
Öte yandan, fırının önünde bulunan araca yönelik yapılan saldırılardan biri güvenlik kameralarına yansıdı. Fırının önünden geçen otomobilden inen 2 genç, park halindeki aracın camlarını kırarak geldikleri otomobille olay yerinden kaçtı.
(İHA)