Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Maçka ilçesinde teröristler tarafından yapılan saldırıda 2 polisin şehit olduğu, 5’i polis 6 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırı sonrası bölgede operasyon başlatıldı.
Trabzon Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “19 Temmuz 2016 Salı günü saat 08.30’da ilimiz Maçka İlçesinde yol kontrol uygulaması yapmak üzere görevli emniyet mensuplarımıza terörist saldırı gerçekleştirilmiş olup, saldırıda 2 polis memurumuz şehit olmuş, 5 polis memurumuz ve 1 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Eylemi gerçekleştirenlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatılmıştır” denildi.

VATANDAŞLARA UYARI
Maçka ilçesindeki saldırı haricinde kentte başka bir durumun söz konusu olmadığının belirtildiği açıklamada, “Sosyal medya üzerinden veya sms yoluyla bazı art niyetli kişi ve kişiler tarafından gerçek dışı haberler yayılmaya çalışılmaktadır. İlimiz merkezi ve ilçelerimizde 19.07.2016 günü saat 08.30’da Maçka İlçemizde meydana gelen hadise dışında herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. İlimiz ile ilgili bu tür konularda Valiliğimiz tarafından yapılmakta olan resmi açıklamalar dışında hiçbir bilgi ve habere itibar edilmemesi önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.
(İHA)