Şırnak’ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne teröristler tarafından bombalı kamyonla yapılan saldırının ardından valilik tarafından giriş ve çıkışlar yasaklandığı için ilçe girişi ve çıkışında uzun araç kuyrukları oluştu.
Teröristler tarafından kamyonla düzenlenen bombalı saldırıda 11 polis memuru şehit olurken, 75 polis ve 3 sivil olmak üzere toplam 78 kişi ise yaralanmıştı. 24 Ocak 2016 doğumlu olan 7 aylık bebek Filiz Özalp da patlamada kafasına düşen bir cisim dolayısıyla yaralanarak Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer yaralılardan durumu ağır olanlar Diyarbakır, Mardin ve Batman’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamada çevik kuvvet grup amirliği binası kullanılmaz hale gelirken, ilçede de bir çok evde hasar oluştu. Hasar oluşan evlerden birinde bulunan 7 aylık bebek Filiz Özalp kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi’nde kafa travması tanısı ile tedavi altına alındı.

İLÇE GİRİŞ VE ÇIKIŞINDA UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU
Saldırı sonrasında Şırnak Valiliği Cizre ilçesine giriş ve çıkışları yasakladı. İlçeye giriş ve çıkışların yasaklanmasından dolayı özellikle Irak üzerinden gelerek Silopi ilçesinden Cizre’ye girmeye çalışan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 4 saat bekleyen araçlar daha sonra çevre yolunu kullanmaya başladı.
Öte yandan, saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyonlar sürüyor.
(İHA)