Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aralarında eski İl Sağlık Müdürü ve başhekim yardımcılarının da bulunduğu 45 sağlık çalışanı gözaltına alındı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 60 ekip ve 250 personel ile birlikte merkezi Samsun olmak üzere Ordu ve Sivas illerinde sağlık çalışanlarına yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda 55 adreste arama yapan ekipler çok sayıda bilgisayar ve dokümanlara el koydu.
Operasyonlar kapsamında eski İl Sağlık Müdür Vekili Yusuf K., eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Osman K.’nin de aralarında bulunduğu doktorlar, psikologlar, diş tabipleri, ebeler, hemşireler, acil tıp teknikeri ve sağlık memurlarından oluşan 19’u bayan toplam 45 kişi gözaltına alındı.
Operasyonlarda gözaltı kararı bulunan bazı kişilerin de adreslerinde bulunamadığı ve arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
(İHA)