Samsun'da meşe ve gürgen ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan örtü yangını, çamlık bölgeye sıçramadan köylülerin ve orman görevlilerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre yangın, Atakum ilçesi Ankara Karayolu Sarıkuyuz köyünün ormanlık alanında sabah saat 06.00 sıralarında çıktı. Meşe ve gürgen ağaçlarının bulunduğu alanda çıkan örtü yangını biranda rüzgarında etkisiyle ormanı sardı. Yangını fark eden Güngendağı Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz, Samsun Orman İşletme Müdürlüğü ile itfaiye ve jandarmaya haber verdi. Köylülerle birlikte yangın mahalline giden muhtar Mehmet Yılmaz, söndürme çalışmasına katıldı. Köylüler orman görevlilere gelene kadar ellerinde kazma, kürek ve tırmık yardımıyla yangının çamlık alana sıçramaması için büyük gayret sarf etti. Yangın, Samsun Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve köylülerin de yardımıyla yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucu güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü.

Muhtar Mehmet Yılmaz, yangını fark edip olay yerine gittiğinde yangından kaçan tavşan, kaplumbağa ve sincapları görünce duygulandığını söyledi. Yangın mahalline Samsun Orman İşletme Müdürü Celal Kanbur ve Orman İşletme Şefi Menderes Özkolay da gelerek burada söndürme çalışmalarını takip etti. Samsun Orman İşletme Şefi Menderes Özkolay, yangının yaklaşık 1.5 hektar alanda meydana geldiğini belirterek, köylülerle birlikte müdahale edip çamlık alana sıçramadan kontrol altına alıp söndürdüklerini söyledi.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.