Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 28-30 Haziran tarihleri arasında Samsun’da 22 boğulma olayında 26 vatandaşın deniz hareketliliğinden etkilendiğini ve boğulma riski ile karşı karşıya kaldığını, bunlardan 5’inin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin de halen denizde arandığını söyledi.

Samsun Yelken Kulüp’te “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun’da hafta sonu yaşanan boğulma vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hafta sonu Samsun’da üzücü hadiselerin yaşandığını belirten Vali Aksoy, “Özellikle son birkaç gün içersinde Samsun’da ülkenin Karadeniz Bölgesi’ne kıyısı olan kentlerinde bazı üzücü hadiseler de yaşadık. Denizin hareketlenmesinden dolayı maalesef boğulma olayları ile karşı karşıya kaldık. Bu konuda sezon öncesinde geçtiğimiz yıllardan beri üzerinde büyük bir hassasiyetle durduğumuz ve belirli bir çalışma komisyonu oluşturularak önlemler aldığımız bu alanda özellikle 28-30 Haziran tarihleri arasında 22 olayda 26 vatandaşımız bu olaylardan ve deniz hareketliliğinden etkilenmiş ve boğulma riski ile karşı karşıya kalmıştır. Bunlardan 5’i hayatını kaybetmiş ve maalesef 1’i de şu anda denizde. Arama kurtarma faaliyetlerimiz devam etmektedir. Diğer vatandaşlarımızda Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığımız, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, deniz polisi ve ilgili kurumların katkıları ile hastanelere kavuşturulmuş ve orada sağlıklı bir şekle dönüşmesi noktasında gayretler devam etmektedir” dedi.

Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Vali Aksoy, “Özellikle denizin dalgalı olduğu ve akıntının yoğun olduğu saatlerde ve günlerde vatandaşımızın daha duyarlı ve daha hassas olmalarını bekliyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve deniz polisimiz kıyı boyunca vatandaşlarımızı uyarmaya büyük gayret ediyor. Ama zaman zaman şunu da görebiliyoruz ki, uyarmalarımıza rağmen maalesef yine denize girmeye de bir taraftan devam ediyoruz. Bu bakımdan bu tür uyarılara vatandaşlarımızın büyük bir titizlikle uyması, bu tür üzüntülü sonuçlara ulaşmamamız bakımından büyük önem taşıyor. Karadeniz’de dip kayması, kıyı akıntısı gibi farklı adlarla adlandırılan ve denizin dalgalı olduğu, havanın bozuk olduğu zamanlarda çok ciddi tehlike oluşturan bu deniz akıntıları konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı ve daha hassas olmalarını ve uyarıları kulak vermelerini kendilerinden bekliyoruz. Temennimiz bu tür üzücü hadiselerin bundan sonra da oluşmaması ve Samsununuzda değil, Türkiye’nin hiçbir bölgesinde boğulma vakaları ile karşı karşıya kalmamamızdır. Bu bakımdan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Umuyorum ki bundan sonraki süreçte bu tür olumsuzluklarla tekrar karşılaşmayız ve vatandaşlarımız güvenli havalarda, doğru noktalarda denize girerler. Temennimiz, bu tür üzücü hadiselerle tekrar karşılaşmamızdır. Uyarılara uymak ve daha dikkatli olmak durumundayız” diye konuştu.