Terör örgütü DHKP-C üyelerinin Sancaktepe Belediyesi’ne seçimlerden önce düzenledikleri silahlı saldırı kameraya yansıdı. Saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C üyelerine yönelik 3 ilçede yapılan operasyonlarda biri kadın 12 kişi gözaltına alınırken, operasyon anı polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 30 Mart yerel seçimleri öncesinde kaos ve kargaşa ortamı yaratmak amacıyla Sancaktepe Belediye binasına silahlı saldırı gerçekleştiren yasa dışı sol terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyon düzenledi. Çekmeköy, Fatih ve Sancaktepe’de belirlenen çok sayıda adrese yapılan operasyonda Sancaktepe Belediyesi’nin kurşunlanmasında kullanılan biri kurusıkı olmak üzere 2 tabanca, 20 fişek, 2 gaz maskesi, 1 araç plakası ve çok sayıda doküman ile cam bilye ele geçirildi. Özel Harekât Timleri tarafından evlere yapılan baskın anları polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde belirlenen adreslere yapılan baskınlar, kapıların koçbaşı ile kırılması, belediyenin kurşunlamasında kullanılan silahlar ve ele geçirilen dokümanlar ile zanlıların gözaltına alınması görülüyor.

Öte yandan güvenlik kamerası yansıyan görüntülerde ise belediyenin kurşunlanması, olay yerinde mermi kovanları, kurşunlamış camlar, eylemler esnasında TOMA’lara atılan Molotoflar ve havai fişekler görülüyor.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri koordinesinde 18 Nisan 2014 tarihinde tespit edilen adreslere yönelik eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, örgüt adına korsan gösteri, güvenlik güçleri ve araçlarına saldırıda bulunma, silahlı saldırı, tehdit, darp ve mala zarar verme eylemlerini gerçekleştiren biri kadın 12 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin adından adli makamlara sevk edildiği ve 4 kişinin tutuklandığı kaydedildi.