erkin Elvan’ın cenaze töreninde Okmeydanı’nda çıkan olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin ifade veren sanıklar, firari şüphelinin cinayeti işlediğini öne sürdü.
Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı’nda çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu başından vurularak hayatını kaybetmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada biri firari 5 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Burakcan Karamanoğlu’nun ailesi ve avukatları katılmazken, 4 sanık hazır bulundu. Firari şüpheli Gökhan K. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada ilk olarak sanık Oğuz K. ifade verdi.
Oğuz K., Burakcan’ı firari sanıklardan Gökhan K.’nın öldürdüğünü öne sürdü. Belindeki silahı çevredeki kızlara hava atmak için havaya ateş ettiğini ifade eden Oğuz K., “Volkan G.’ye istediği için silahı ona verdim. Birkaç el de o ateş etti. Daha sonra yanlarına gelen tutuksuz sanık Gökhan K. silahı istedi ve ertesi gün geri getirdi” dedi.
Firari sanık Gökhan K.’nın kendisine ‘Bozuk bu silah at gitsin’ dediğini belirten Oğuz K., “Ben de silahı yaptırması için Zafer K.’ya verdim. Birkaç gün sonra Gökhan K.’nın tekrar gelerek silahı sorduğunda silahı sattığımı söyledim. Bunun üzerine Gökhan K., ‘Silahı nasıl satarsın, o silah bana dönerse seni de aileni de yok ederim’ dedi. Ben de korktum ve kendisine bir şey diyemedim” dedi.

“BURAKCAN’I VURAN GÖKHAN K.’DIR’’
“Burakcan’ı vuran Gökhan K.’dır” diyerek, şahsın yakalanarak cezalandırılmasını istediğini söyleyen Oğuz K., “Silahın yerini polise söyleyen benim. Burakcan’ı vuran kişi ben olsam silahı gider denize atarım. Ben aptal mıyım polise silahı vereyim” dedi. Bunun üzerine duruşma savcısının “Gökhan vurdu diyorsun ama silahı o da ertesi gün getirip sana geri veriyor. O senden daha mı aptal ki birini vurduğu silahı sana geri getiriyor” sözleri üzerine sanık Oğuz K., “Gökhan, Burakcan’ın vurulduğunu duymadan silahı bana verdi. Sonra öğrenince de gelip beni söylememem için tehdit etti” dedi.
Tutuklu sanıklardan Volkan G. de, Gökhan K.’nın kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Volkan G., firari şüpheli Gökhan K.’nın kendisini “Silahı onun aldığını birine söylersen aileni yok ederim” diyerek tehdit ettiğini belirtti.

“SİLAHI TAMİR ETTİRMEK İÇİN ALDIM, KENDİMİ CEZAEVİNDE BULDUM’’
Silahı tamir ettirmek için emanet aldığını iddia eden Zafer K. ise, “Silahı tamir ettirmek için aldım kendimi cezaevinde buldum” dedi. Zafer K., emniyet ifadesinde korktuğundan silahı sattığını belirttiğini ancak silahı satmadığını öne sürdü. Bunun üzerine tutuksuz sanık Mustafa S. söz alarak, Zafer K.’yı yalanladı. Mustafa S., “Zafer bana silahı bin 400 TL’ye sattı. Benim şahitlerim de var. Burakcan benim arkadaşımdı. Örgüt yüzünden ölünce çok korktum ve kendimi korumak için silah aldım” dedi.
Mustafa S., DHKP-C’nin dükkanlarını kapatmaları yönünde sürekli kendilerini tehdit ettiğini ileri sürerek, “Polis DHKP-C’ye karşı kendini savunamıyor. Biz nasıl savunalım. Silah almak zorunda kaldım” diye konuştu.
(İHA)