Adana'da kendisine borç para vermeyen arkadaşını öldürdüğü iddia edilen firari sanık ile cinayete yardım ettiği ileri sürülen iki kişinin yargılanmasına başlandı. Sanıklar mahkemede, birbirini suçladı.

Edinilen bilgiye göre olay, 21 Şubat 2013 tarihinde Gülbahçesi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, arkadaş olan Kenan Ç. (24), İbrahim A. (31) ile Mehmet İ., Erdal Gündüz’ü (23) otomobillerine alıp gezmeye çıktı. Mehmet İ., Gündüz’den 10 bin lira borç para isteyince, Gündüz de, para olmadığını söyledi. Arkadaşlarının üzerinde para olduğunu bilen üç kişi ısrar edince, otomobil içinde tartışma yaşandı.

Bunun üzerine Erdal Gündüz, otomobilden inip uzaklaşmak isterken, Mehmet İ. tarafından sırtından vuruldu. Yaralı genci otomobile alan 3 kişi boş bir eve götürüp üzerini soyup, yarasının nerede olduğunu öğrenmek istedi. Bu arada miktarı belirlenemeyen Gündüz’ün cebindeki para da gasp edildi. Gündüz’ün öldüğünü fark eden şüpheliler, cesedi tekrar otomobile bindirip Akkapı Mahallesi’nde kanal kenarına atıp kaçtı.

Sanıklardan iki kişi polis tarafından yakalanırken, Mehmet İ. firar etti. Yakalanan sanıkların ise 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası görülmeye başlandı. Görülen davanın ilk duruşmasında İbrahim A. olayı şöyle anlattı:

“Mehmet, Erdal’dan 10 bin TL istedi. Kenan da devreye girdi ve 20 kilo esrar alacaklarını, parayı geri ödeyeceklerini söyledi. Erdal veremeyeceğini söyleyip araçtan indi. Mehmet arkasından ateş etti. Ağır yaralıydı. Hastane önerimi kabul etmediler. İnşaata götürdük. Mehmet, üzerindeki parasını aldı. Ölmüştü. Arabaya bindirdik. Bir süre gezdirdikten sonra yolun kenarına bıraktık. Söylememem için de tehdit ettiler.”

Olaydan dolayı vicdan azabı çekip, polise teslim olduğunu anlatan Kenan Ç. ise, İbrahim A.’nın yalan söylediğini öne sürdü. Kenan Ç., “Mehmet’in vurmasına engel olmak istedim ama silah doğrultarak karışmamamı istedi. Erdal’ı yaralı bir şekilde ben taşıdım. Parasını Mehmet aldı. İkisi birlikte ‘kimseye söyleme aileni ve seni yok ederiz’ diye tehdit etti. Kendimden geçmiştim. Ne deseler yapıyordum. Suçlu olsaydım, polise gitmezdim” dedi.

Duruşma, Mehmet İ.’nin yakalanması ve eksiklerin tamamlanması için ertelendi.