Adana’da bir kadının el çantasını çalan kapkaççı yakalandı. Kapkaç anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Cemil T. (30) ile arkadaşı pazar alışverişinden dönen vatandaşların yoğunlukta olduğu Obalar Caddesi’ne gelerek burada motosiklet ile tur atmaya başladı. Bir süre gezen iki şahıs, alışveriş yaptıktan sonra evine dönen Mizgin Altundal (20) adlı kadını takibe aldı.
Bir süre kadını takip adan zanlılar, kadının elindeki çantasını çalıp motosikletle kaçtı. Çığlık atan kadın yere dökülen domateslerini topladıktan sonra yoldan geçen bir kamyonet üzerinde bulunan vatandaşlara çantasının çalındığını söyledi. Kapkaç anı ise bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Kadın daha sonra polisi arayıp çantasının çalındığını bildirdi. Polis güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip şahısları yakalamak için çalışma başlattı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Bürü Amirliği ekipleri olayla ilgili şüpheli Cemil T.’yi yakaladı. Zanlının 3 ayrı hırsızlık olayından da arandığı ortaya çıktı. Zanlının sorgusunda "Çantada 5 lira varmış çaldığımıza pişman olduk" dediği öğrenildi.
Uyuşturucu bağımlısı olan zanlı önce AMATEM’e götürülüp daha sonra adliyeye sevk edildi.
(İHA)