Bitlis’in Güroymak ilçesinde İlçe Özel İdaresi’nin şantiyesine bırakılan bombanın infilak etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
Alınan bilgilere göre, akşam saatlerinde Güroymak ilçe merkezinde bulunan İlçe Özel İdaresi’nin şantiyesinde bekçi olarak çalışan Mehmet Şerif Şipali ve kendisine akşam yemeği getiren oğlu Maşallah Şipali şantiyede park halinde bulunan bir aracın altında bir paket fark etti. İddiaya göre baba ve oğlu paketin ne olduğunu anlamaya çalıştıkları sırada bomba büyük bir gürültüyle infilak etti. Olayda şantiye bekçisi Mehmet Şerif Şipali ağır yaralanırken, oğlu Maşallah Şipali ise hayatını kaybetti. Patlama nedeniyle çevredeki birçok ev ve iş yerinin camları kırıldı. Ağır yaralanan Mehmet Şerif Şipali Tatvan’da kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınırken, oğlunun cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Güroymak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayı haber alan Şipali ailesinin yakınları hastaneye akın etti.
İlçede yaşanan ikinci olaydan sonra güvenlik en üst seviyeye çıkarılarak, bazı yerlerde bomba araması yapılmaya başlandı.
(İHA)