İzmir’in Torbalı ilçesinde, FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinden olan firari Raif A.’ya, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in kullanığı fanila ve tespihini hediye ettiği iddia edildi. Raif A.’nın da yıllarca bunları evinde sakladığı jandarmanın operasyonu ile ortaya çıktı.
Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, FETÖ ile bağlantılı olduğu değerlendirilen Ayrancılar Eğitim Severler Derneği (AYESDER) binasına ve dernek üyesi olduğu ileri 16 şahsı evlerine baskın yapmıştı. Dernek binasında ve üyelerin evlerinde yapılan aramalarda; yasak yayın kapsamında bulunan çok sayıda kitap dergi, yazılı dokuman ve çok sayıda ’f’ serisi bir dolar ele geçirilmişti. Jandarma tarafından gözaltına alınan ve işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevkedilen 13 şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Fetullah Gülen’in iç çamaşırını saklamış
Aranan 3 kişiden Raif A. isimli şahsın ailesi ile birlikte yurtdışına kaçtığı belirlendi. Jandarma ekipleri FETÖ/PDY’nin üst düzey yöneticilerinden olan firari Raif A.’nın evinde arama yaptı. Yapılan aramada; örgüt lideri Fetullah Gülen’e ait olduğu öğrenilen 1 adet fanila ile 3 adet büyük tespih bulundu. Fanila ve tespihlerin, terör örgütü elebaşı Gülen tarafından R.A.’ya hediye edildiği ileri sürüldü.
(İHA)