ABD’li turist Sarai Sierra’nın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 'Laz Ziya' lakaplı katil zanlısı Ziya T. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Zanlı hakkında ayrıca cinsel saldırı ve nitelikli hırsızlık suçundan da 5 yıldan 14 yıla kadar hapis talep edildi.

Amerikalı turist Sarai Sierra İstanbul’da kaybolmuş ve 2 Şubat 2013 tarihinde Sarayburnu’ndaki surlarda cesedi bulunmuştu. Başlatılan soruşturma kapsamında cinayet zanlısı olarak ‘Laz Ziya’ lakaplı Ziya T. cinayet şüphelisi olarak tutuklanmıştı.

Yaklaşık 5 aydır devam eden soruşturma sonucunda savcı Hüseyin Kaplan tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede tek şüpheli olarak yer alan Ziya T.’nin “cinsel saldırı eylemini” gerçekleştiremediği için yaşadığı infial ile “nitelikli adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “cinsel saldırı” suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar, “nitelikli hırsızlık” suçundan da 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Şüphelinin yakalanma sürecinin anlatıldığı iddianamede Ziya T.’nin savcılıkta verdiği iki sayfalık ifadesine yer verildi. Cinayeti işlediği surlarda tiner kullandığını iddia eden Ziya T., o sırada Sierra’yı surların orada gördüğünü ve öpmek istediğini söylemişti.

Sierra’nın direnmesi üzerine kafasına taşla vurarak öldürdüğünü anlatan Ziya T., cinayetin ardından 8-9 gün o bölgede yaşadığını hatta polislerin cesedi bulduğu sırada olay yerine 200-300 metre yakınında olduğunu belirtmişti. Şüpheli Ziya T., isminin basında yer alması üzerine ağabeyinin yanına Karabük’e giderek para alıp Suriye’ye gitmek için ayrıldığını söylemişti.

Savcılık ifadesinde daha sonra kaçak yollarla Suriye’ye gittiğini anlatan zanlı, muhaliflerle birlikte çatıştığını iddia etmişti.

Adli Tıp Kurumu’nun ‘tecavüz yok’ raporuna da yer verilen iddianamede Sierra’nın anal bölgesi, göğüs ve boyun bölgesinde şüpheli Ziya T.’ye ilişkin vücut doku örneklerinin de bulunduğu ifade edildi.