Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki bir üzüm soğuk hava deposunda yangın çıktı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasarın meydana geldiği bildirildi.

Yangın, Yeni Sanayi Mevkii’nde Recep S. Üzüm Soğuk Hava Deposu’nda saat 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına Sarıgöl ve Alaşehir Belediyeleri itfaiye ekipleri müdahale etti. Ancak, soğuk hava deposundaki plastik kasalarında tutuşması nedeniyle yangının henüz kontrol altına alınamadığı bildirildi. Depo çevresindeki kuru otların tutuşmasıyla başlamış olabileceği tahmin edilen ve kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları devam ederken, ölen ya da yaralananın olmadığı, ancak büyük maddi hasarın meydana geldiği belirtildi.

Olayla ilgili bilgi veren Sarıgöl Belediye İtfaiye Amiri Sezgin Yağcı, "Yangını kontrol altına aldık. Soğutma çalışmaları yapıyoruz. Zarar belirleme çalışmalarına başladık. Yangının, soğuk hava üzüm deposunun kıyısındaki kuru otların yakılması sonucu, rüzgarın da etkisi ile depoya sıçradığını tespit ettik" dedi.