Elektrikçi olarak sizlere Elektrik Sigortası devreden geçen akımın belli bir değerin üstüne çıkmasını engelleyerek devre elemanlarının ve devreye bağlı alıcıların zarar görmesini engelleyerek oluşabilecek kaza ve arızalara karşı koruma sağlar. Yani bir yerlerde kaçak yada kısa devre varsa otomatik olarak sisteme gelen elektriği keser. 

Evlerde oluşan şartel atması Genel olarak kabloların birbirine değmesinden kaynaklanır. Yani Evinizde prize birşey taktığınızda şartel atıyorsa bilin ki taktığınız cihazda kablolar birbirine değiyordur. Sizin sigortanız hangisi öncelikle ona bakalım.

1. Telleri Eriyen Sigorta: Bu sigorta türünde erime sıcaklığı düşük olan iletkenden yapılmış teller kullanılır. Devreden aşırı akım geçince iletken telin erimesine neden olur ve tel koparak devreden elektrik geçişini keser. Atan sigortanın tekrar işler bir hale gelmesi ancak aynı özellikte ki başka bir telle değiştirilmesiyle mümkündür.

2. Manyetik Sigortalar : Manyetik özellik kullanılan sigortalar da devreden dolayısı ile sigortadan fazla akım geçince sigorta içindeki bobin mıknatıslanır ve metal bloğu kendine çekerek devre akımını keser.

3. Metal Çiftli Sigortalar: Bu tür sigortalar da metal çifti denen farklı iki metalin farklı genleşmesinden faydalanılarak oluşturulan sigorta düzeneğidir. Farklı miktarda genleşen metallerden oluşan metal çifti az genleşen metale taraf eğilerek devrede ki kontağı açar ve elektrik akımını kesmiş olur. bizde kullanılan sigortalar genel olarak manyetik sigortalardır. Ankara da eviniz var oturuyorsunuz birden elektrik sarteli attı Ankara da iseniz kesinlikle bizi arayınız ankara elektrikçisi olarak sizlere hemen yardımcı olacak harika bir ekibimiz var ankara elektrikçi işleri bize sorun.

Evde Durduk Yere Sigorta Atması

Evde mutfakta iş yaparken birden bire şartal atmaya başlamış ise sebebi takmış olduğunuz cihazların aşırı voltaj çekmesi ve şartelin ısınarak atmasıdır. Soğuduktan sonra kullanabilirsiniz ancak belirli bir süre sonra tekrar atacaktır. Bunu en güzel çözümü şartelin amperini yükseltmek olacaktır. Bunu Ankara heryerinde biz sizin yerinize uzman kadromuzla yapıyoruz. Kendizin yüksek amperli şartel alarak bunu yapmanızı önermiyoruz.