Ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli Muhammed Kheder, Halkalı’da işe giderken vücuduna isabet eden maganda kurşunuyla hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Suriyeli Muhammed Kheder ülkesindeki iç savaştan, eşi ve 4 çocuğu birlikte kaçarak Halkalı’ya yerleşti. Sabah işe gitmek için evden çıkan Kheder, maganda kurşunlarının hedefi oldu. Kalbinden vurulan Kheder, can havliyle yolun karşısındaki eczaneye doğru koştu ancak dükkanın önüne geldiğinde yere yığıldı. Bu sırada eczacı da Kheder’in yardımına koştu. Ancak Suriyeli şahıs olay yerinde hayatını kaybetti.
Yaşanan olayın ardından polis inceleme başlattı. Bölgedeki tüm işyerlerinin güvenlik kameraları incelendi. Yapılan inceleme sonunda beyaz bir araçtan ateş açıldığı belirlendi. Şüpheliyi belirleyen polis, Halkalı’daki evinde yakaladı. Gözaltına alınan zanlının 14 ayrı suçtan sabıkası olduğu belirlendi. İfadesinde, “Arkadaşımla gezerken çok keyiflenip havaya ateş açtım. Amacım kimseyi vurmak değildi" dediği öğrenildi. 31 yaşındaki katil zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan; yaşananlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde maganda kurşunlarının hedefi olan Suriyeli babanın bir anda vücudunda hissettiği acıyla kaçmaya başladığı görülüyor. Eczanenin önüne kadar gelen Suriyeli adam, bir anda yere yığılıyor. Eczacı da talihsiz adama yardım etmeye çalışıyor.
(İHA)