Samsun’un Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı ile Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık Emniyet ve Jandarma ile Orman İşletme Müdürlüğü kolluk temsilcileri bir araya gelerek bölgedeki emniyet ve kolluk konularını masaya yatırdılar.

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık Emniyet ve Jandarma Komutanlığı temsilcileri ve Çarşamba Orman İşletme Şefliği yöneticileri katıldılar. Toplantıyla ilgili olarak Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt yaptığı açıklamasında, "Bu toplantılarımızı yol da bir veya iki defa gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz her sene yönetici kadrolarımız değişiyor. Bu adliye personellerimizde olduğu gibi ilçelerimizdeki kolluk kuvvetlerinde de oluyor. Bu yıl adliyemizde 5 cumhuriyet savcımız aramıza yeni katıldı. Geçen yıl ki arkadaşların birçoğu başka yerlere tayin oldu ve gittiler. Aynı şekilde hem jandarma hem de emniyet müdürlüğümüzde de aynı durum söz konusu oldu. Kolluk ve savcılık makamları sürekli irtibat halinde olmalıdır" dedi.

Kurt şöyle devam etti: "Bu toplantıda amacımız görev bölgelerimizde karşılaşılan sorunları tartışıp çözüme ulaştırmaktır. Kolluk görevlilerimizin bizlerden adliye olarak istekleri var, bazen uygulamada değişik sorunlar meydana geliyor. Biz her yıl bu sorunları çözmek için bir araya geliyoruz. Bu toplantımızda da bu konuları görüşmek birlik ve beraberlik içinde çalışma ortamını daha verimli hale getirmek için bir araya geldik."